Festivalul Medieval Hunedoara 2015

Prima noastră ieșire la un târg, la un eveniment, primele noastre impresii culese direct din rândul potențialilor clienți, primele dezamăgiri și primele încurajări, primele investiții pe termen mai lung, prima tarabă, montată pe capre, primul cort, împrumutat de la rude și primele piese din colecția medieval.
Între superba doamnă Aurelia, ale cărei mandale din semințe atrăgeau ca un magnet și domnul cu șerpii, pe o caniculă infernală, am lucrat piese mici în prealabil tăiate și șlefuite în tehnica tiffany.
Credeți că oamenii au fost curioși cum se face? Noooo. În afară de câțiva copii curioși, nu își arunca nimeni privirea, cred că dacă făceam gogoși se adunau mai multi, dar sticlă?
Nici domnu’ primar nu s-a învrednicit să ne arunce, așa, o privire seacă, să zică, uite avem și noi producători locali, adică mierea, eu și d-na Aurelia, ca restul erau din Cluj. Berea și micii să dăinuiască, adică papa și beutură, că restul nu contează. În fine…
[unitegallery targ_castel]
Dar experiența a fost frumoasă, am avut și un feed-back pozitiv de la cunoscători, de la străini sau de la cei care sunt plecați pe dincolo, adică de la cei care au aflat că mai există și altceva în afară de mici și bere. Și o mare surpriză de la doamna Bucătăreasa, cu majusculă, că nu știu cine e sau cum o cheamă, știu că mi-a cumpărat câteva piese și a făcut un ghiveci din ăla medieval cu limbă și ciuperci de stătea mâța în coadă, cum se spune, genial. Colecția o mai îmbunătățesc la anul, dacă oi mai fi pe aici, prin frumoasa Hunedoară. Mulțumiri administratorului de la castel pentru faptul că a încercat să încurajeze producția locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *